Szent Márton regény bemutatója



Szent Márton regény bemutatójaNagy sikerrel mutatták be Wilhelm Hünermann Szent Mártonról szóló életregényét. Nem csak az íróról tudhattak meg sok mindent az érdeklődők, hanem részlet is elhangzott a könyvből. Videóval!



Szent Márton regény bemutatójaNagy várakozás előzte meg a Szent Mártonról szóló regény bemutatóját. Nem csak az egyházmegye internetes portálja illetve a Martinus Kiadó próbálta beharangozóival felkelteni az érdeklődést, hanem különböző napi-illetve hetilapokban is jelentek meg írások. Aki rendszeresen vásárolt katolikus témájú könyveket azok biztosan találkoztak már Wilhelm Hünermann nevével,írásaival. A német katolikus pap 1900-ban született és 1975-ben halt meg,tudtuk meg a könyvbemutatón dr. Horváth József atyától. Mintegy félszáz könyvet írt, amelyek eddig mintegy 3 millió példányban jelentek meg. 6 írása magyarul is, amelyek közül az egyik a Szent Márton életéről szóló ifjúsági regény.  A mű a savariai születésű szent életét dolgozza fel gyermekkorától egészen halálig.

Szent Márton regény bemutatójaDr. Veres András megyéspüspök a bátorságról és az irgalomról, mint Márton életében megjelenő tulajdonságokról beszélt. Ráirányította a hallgatóság figyelmét arra is, hogy e két jellemvonás minden keresztény életében szerepet kell, hogy játsszon.

A bemutatón részletet is hallhattak a megjelentek a könyvből, ízelítőt kapva az író könnyed stílusáról, remek párbeszédeiből. Akik kíváncsiak mi rejlik a kötetben részletet itt olvashatnak: 

http://www.martinuskiado.hu/misc/products/2452-batorsag_es_irgalom_-_szent_marton_eletregenye.pdf

A kötet kapható a Martinus Kiadóban (9700 Szombathely, Berzsenyi tér 3. , www.martinuskiado.hu)  illetve a Szent Márton Plébánián.

Videós összeállításunkat itt tekinthetik meg:

http://www.youtube.com/embed/7FKilpyD6-Y