Szent Márton Jubileumi Év 2016 - Családtalálkozó Pannonhalmán


Családtalálkozó PannonhalmánA Szent Márton Jubileumi Évben a Szombathelyi Egyházmegye és a Pannonhalmi Apátság több közös programot is szervez. Ezzel is kifejezik tiszteletüket Szent Márton iránt és mutatnak példát a közösségre, együttműködésre.Az első közös esemény a Családtalálkozó volt április 2-án.


A Szombathelyi Egyházmegye és a Pannonhalmi Apátság is hagyományos rendezvényeként évről évre összehívja a családokat, hogy egymásból erőt merítve segítse őket a keresztény élet megvalósításában. Ezt most közösen tették. A meghívott előadó Pál Feri atya volt. Lendületes,élvezetes előadásában - elsősorban a férfi-nő kapcsolatról, a házasságon belüli harmónia, összetartás megerősítésére helyezte a hangsúlyt. Kiemelte: fontos, hogy a házaspárok mindig szenteljenek időt egymásra, amikor csak együtt vannak, gyerekek nélkül, erősítve így kapcsolatukat.
Amíg a felnőttek az előadáson okultak - és jókat nevettek - a gyerekek kézművesfoglalkozásokon vettek részt, filmvetítést tartottak számukra, sportolhattak. Ebéd után a csendes szentségimádás mellett beszélgetés, filmvetítés várta a résztvevőket, játékos családi akadálypálya, akik pedig szerették volna az apátságot megismerni, azokat idegenvezetők avatták be a monostor titkaiba.
Az ünnepi szentmisén Pál Feri atya mondott szentbeszédet. Kiemelte: mindannyiunkban ott a lehetőség, hogy a bennünk lévő jót gyarapítsuk.
A Szombathelyi Egyházmegye és a Pannonhalmi Apátság következő közös programja a májusi ókeresztény kiállítás lesz.