A Sátán létezik, megkísértette Szent Mártont, de ő mindig felismerte és ellenállt a csábításának

Szent Márton Akadémia. SzombathelyVajon létezik-e a Sátán? Ha igen, mi a célja? Megkísértette-e Szent Mártont? Ezekkel a kérdésekkel is foglalkozott a Szent Márton Akadémia szombathelyi előadásán. 


Szent Márton Akadémia. SzombathelySzent Márton élete során 7 alkalommal találkozott az ördöggel, derül ki Sulpicius Severus Vita Martini című életrajzából. De Szent Márton minden alkalommal felismerte a gonoszt, hiába is igyekezett becsapni őt, mondta Horváth József atya előadásában. Megpróbálta megakadályozni pl. savariai visszatérését, megjelent neki Krisztus alakjában, sőt még a halálára készülve sem hagyta békén. De Márton ellenállt neki, felismerte őt, mert az Istenben élt, mondta Horváth József atya. Nem a felszín, hanem, a mögöttes dolgok érdekelték.

Mindez fontos tanulság számunkra is:  minél inkább komolyan vesszük Istent és az ő törvényeit, és törekszünk mindig a jóra annál inkább Márton útján járunk és élünk igaz, keresztény életet.

Szent Márton Akadémia. SzombathelyJózsef atya előadásában rávilágított arra is: az Egyház kinyilatkoztatott igazsága, hogy az ördög létezik. Korunkban viszont mintha erről nem vennénk tudomást, pedig a széthúzás, az elválasztás, a hazugság atyja munkálkodik ma is. Ennek következménye pl. a háborúkkal járó szenvedés is.  VI. Pál pápa szavait is idézte József atya: „Az emberiség egész történelme során végighúzódik a harc a gonosszal és ez az utolsó napig tart majd. Az embereknek részt kell venniük ebben a küzdelemben, meg kell hozniuk döntésüket a jó mellett.” 

 

 

https://www.youtube.com/embed/mThyNV5Kqc0