Köszöntő

Szent Márton megosztja köpenyét - Szombathely, Szent Márton-templomKedves Látogató! Üdvözöljük az oldalon. Miért hoztuk létre ezt a honlapot? Mert Szent Márton születésének 1700. évfordulóját ünnepeljük 2016-ban. A későbbi tours-i püspök az ókori Savariában, a mai Szombathelyen látta meg a napvilágot. Ezért a Szombathelyi Egyházmegye számára örömteli küldetés és egyben büszkeség is, hogy az ünnepet minél többek számára elérhetővé tegye. Ez az oldal azért működik, hogy minden információt megadjon a nagy jubileumról, bemutassa, miként emlékezünk meg Szombathely híres szülöttéről.

Ki volt Szent Márton? Miért is tiszteli őt az Egyház, az emberek? Oldalunkon erre adunk választ. És persze programjainkon, amelyeket azért szervezünk a következő időszakban, hogy minél jobban megismerjék az emberek Szent Márton alakját, lelkiségét, személyiségét.

Ő a testvéri, a szolidáris szeretet példaképe, aki megosztotta köpenyét a koldussal. Ő a hitvalló, aki életének középpontjába Krisztus evangéliumát helyezte. Ő az egyházfő, aki püspökként gondosan vezette a rábízottakat. Reméljük, az oldal böngészése közben sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy ellátogassanak hozzánk. Várunk mindenkit! Ismerjék meg a Szombathelyi Egyházmegyét, a Szent Mártonhoz kapcsolódó emlékeket és vegyenek részt a programokon!

http://www.youtube.com/embed/FabfM8sSuNE