Szent Márton nyomában két keréken

francia-zarandok-szombathelyenSzombathelyre érkezett dr. Donatien Mazany. A toursi történész hálából doktori disszetrációja sikeres megvédéséért zarándokolt el Toursból Szombathelyre, két keréken. 

francia-zarandok-szombathelyen-8A mintegy 2800 km-es távolságot 15 nap alatt tette meg, közben megküzdött 40 fokos hőséggel vagy éppen Olaszországban a nagy esőzésekkel. Szombathelyen a Szent Márton-templomnál fogadta őt az egyházmegye nevében dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek, Mikulyák László plébános, dr. Tóth Ferenc történész, Rétfalvi Balázs, a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár gyűjteményvezetője, Kiss Gábor régész és Tringli Zita.

A rövid pihenő és egy csoportkép után az esti szentmisén vett részt a Szent Márton-templomban, ahol Márfi Gyula érsek atya Szent Márton életéről és Krisztus iránti hűségéről beszélt a híveknek.

Dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek szentbeszédét meghallgathatják ide kattintva. 

A szentmise végén Donatien Mazany megköszönte a fogadtatást, beszélt a mögötte lévő két hét kihívásairól, a zarándoklat lelki élményeiről. A toursi történésszel 2023. szeptember 6-án, szerdán délután 17 órakor találkozhatnak az érdeklődők Szombathelyen az Eölbey-házban, ahol egy kerekasztalbeszélgetésen osztja meg zarándoktapasztalatait, kutatásait Szent Mártonról.