Szent Mártonra emlékeztek Balogunyomban

25659-szent-marton-unnep-balogunyombanBalogunyomban november 12-én, a vasárnapi szentmise keretében emlékeztek meg az Egyházmegye védőszentjéről, Szent Mártonról.

Szent Márton búcsú Szombathelyen-videóval

2016-11-13-sztmab-00032Szent Márton példát mutat a mértékletességre, a munka megbecsülésére és becsületes elvégzésére, és az Isten bevetett hitre – mondta Szombathelyen a Szent Márton templomban bemutatott búcsúi szentbeszédében Seregély István nyugalmazott egri érsek november 13-án. A szentmise után bemutatták azt az időrendi táblát amely a templom kriptájában nyugvó Erdődy-család  tiszteletére készült és átadták a Batthyány Erzsébetről elnevezett emlékszobát. 

Szent Mártonnak ünnepén - Lezárult a Szent Márton Jubileumi Év a Szombathelyi Egyházmegyében - videóval

f80Zsúfolásig megtelt a szombathelyi Székesegyház november 12-én, amikor Császár István egyházmegyei kormányzó lezárt a Szent Márton Jubileumi Évet. Dr. Bábel Balázs szentbeszéde cikkünk végén tekinthető meg. 

Szent Márton estéje - vesperás és lampionos felvonulás Szombathelyen - videóval

Szent Márton ünnepSzent Mártonra, Szombathely szülöttére, Tours városának püspökére, az Egyház első nem vértanú szentjére emlékezett ma egyházunk és a Szombathelyi Egyházmegye is. A vasi megyeszékhelyen vesperást tartottak a Székesegyházban, majd a Fő téren át a Szent Márton-szoborig több ezren vonultak égő lámpásokkal a kezükben. Videóval! 

Szent Márton a mi szentünk! Konferencia Szent Mártonról Budapesten a Parlamentben

Szent Márton KonferenciaA Parlament Felsőházi Termében november 10-én a Szent Márton Jubileumi Évet lezáró nemzetközi konferenciát rendeztek. Szent Márton életét, cselekedeteit, kultuszát történelmi, művészettörténeti, lelkiségi oldalról vizsgálták az előadók. 

Szent Márton ereklyéje is látható a Szent Márton héten Szombathelyen

Szent Márton ereklyeSzombathelyen három ereklyét is őriznek a szenttől. Ezek közül most az is látható majd, amelyet eddig a székesegyházi Szent Mártonról készült hermában őriztek. November 9-én mutatták be a sajtó képviselőinek az ereklyét.

A Tótszerdahelyi Plébánia híveinek látogatása Szombathelyen

A Tótszerdahelyi Plébánia híveinek látogatása SzombathelyenA Szent Márton Emlékévben a tótszentmártoni hívek egynapos látogatást tettek Szent Márton szülővárosában, Szombathelyen. 

Szent Márton Hét 2016. programok és az új Szent Márton énekfüzet

Szent Márton hétMindenkit szeretettel hívunk és várunk a Szombathelyi Egyházmegye Szent Márton heti programjaira Szombathelyen. Letölthető az új Szent Márton énekfüzet is. 

Elültették Szent Márton körtefáját a Püspöki Palota kertjében

Szent Márton körtefaA Magyar Katolikus Kulturális Hetek programsorozat kertében október 26-án, Szent Márton körtefát ültettek a szombathelyi Püspöki Palota kertjében. 

A 7. francia csoport Vámoscsaládon

14612415-1716385388685067-3103159841754521200-oOktóber 1-én éppen hogy csak megtekintette a 87 fős szentpéterfai zarándokcsoport a vámoscsaládi templomot és indult a plébániára, amikor megérkezett a franciaországi Albi Egyházmegye 47 fős zarándokcsoportja. 

Emlékezés Szent Mártonra Nagytilajban

 

szent-marton-nagytilaj2016. szeptember 24-én jeles ünnepség volt Nagytilajban, hiszen a 11 órakor kezdődő szentmisében adtak hálát a jó Istennek a helyiek és az elszármazottak, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával sikerült belülről megújítani a templomot. A hálaadáshoz csatlakozott még nagyon sok jószándékú ember mellett a Bencés Diákszövetség Vas Megyei Szervezete is.

A Magyar Kolping Szövetség zarándoklata Szombathelyen a Szent Márton Jubileumi Évben

kolping1Közel 250-en vettek részt a Magyar Kolping Szövetség szombathelyi zarándoklatán szeptember 17-18-án. A Szent Márton Jubileumi Év apropóján érkeztek az ország minden részéből a szervezet tagjai, hogy megismerkedjenek a savariai születésű szent életével, munkásságával, lelkiségével.

 

Szent Márton köpenye úton Európán keresztül - A „Via Sancti Martini” Szent Márton út középső útvonalának megnyitója - Szombathely, Szent Márton templom - 2016. szeptember 3.

szent-marton-kopenyeSzeptember 3-án egy rendkívüli zarándoklat indult Szombathelyről. Szent Márton köpenyét vitték magukkal a résztvevők. 

Szent Márton kiállítás Szombathelyen a Vas Megyei Levéltárban

Szent Márton kiállításSzent Márton emlékezete szülőföldjén címmel új, Szent Márton kultuszát, tiszteletét bemutató tárlat nyílt augusztus 15-én Szombathelyen, az Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltára kiállítóhelyiségében.

Kerékpárral Szent Márton-hegyére

pall-gabriellaJúlius 16-án érkezett Nickre Páll Gabriella, aki kerékpárral indult el Szombathelyről Szent Márton hegyére. Az uraiújfalui szentmise előtt számolt be zarándoklatának lelki motivációjáról.További fényképek: https://www.facebook.com/NickiParokia/photos/?tab=album&album_id=1630226573958269

Tudta, hogy Szent Márton nevét egy virág is viseli?


Szent Márton virágEgy igazi különlegességet, egy virágot mutatunk most be. Miért? Mert Szent Márton nevét viseli.

Egyházmegyei gyalogos zarándoklat - 2016. június 20-25. információs levél


Egyházmegyei zarándoklatKedves zarándokok! Az alábbiakban közzétesszük azt a levelet, amit e-mailben küldtünk körbe a gyalogos zarándoklat résztvevőinek. A megadott e-mail címekre küldtünk tájékoztatót, de a jobb elérhetőség és tájékozódás érdekében itt is megjelentetjük a levelet. További kérdésekkel forduljanak hozzánk bizalommal! 

Szent Márton és Pannónia. Kiállítás a szombathelyi Iseumban


Szent Márton és PannóniaMindenkit szeretettel hívunk és várunk június 3-án, pénteken 18 órára a szombathelyi Iseumban nyíló kiállításra. Beszámoló a program kapcsán tartott sajtótájékoztatóról a Magyar Kurír oldalán!