Kerékpárosok Szent Márton nyomában


Kerékpárosok Szent Márton nyomábanAz Alpokalja Turista Egyesület csoportja május 14-16 között kerekezte végig a Pannonhalma Szombathely közötti biciklis útvonalat Szent Márton monostorától Szent Márton városáig. Az útközben lévő sok látnivalóval együtt a répcelaki és a csánigi katolikus templomokat is megtekintették. A túráról készült fényképek megtekinthetők a csánigi Mindenszentek-templom Facebook oldalán. 

Bemutatták a Szent Márton-emlékévet Rómában


szent márton albengai miséjeSzent Márton magyar és nem francia szent, amint ezt sokan Európában gondolják – hangsúlyozta Habsburg-Lotharingiai Eduard magyar szentszéki nagykövet a Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából hétfőn a Római Magyar Akadémián (RMA) rendezett kerekasztal-beszélgetésen, amelyen bemutatták egyebek között a magyarországi Szent Márton-emlékévet és a külföldi megemlékezések programjait. A teljes cikk elolvasható a Magyarország Vatikáni Nagykövetségének blogján valamint a hirado.hu oldalon. 


Két szent püspök ünnepe Szentgotthárdon


SZENT MÁRTON SZENTGOTTHÁRDMájus 5-én ünnepi szentmisével évente megemlékezünk egyházközségünkben városunk névadó püspökéről, Szent Gotthárdról. Idén egyházmegyénk védőszentje, Tours-i Szent Márton ereklyéje jelenlétében ünnepelhettünk.

A Szent Márton Légió jótékonysági akciója - Videóval


Szent Márton LégióElső jótékonysági akcióját tartotta a zalaegerszegi Szent Márton Légió. A zalai megyeszékhelyen található Gyermekotthon kertjében ültettek zöldségeket, virágokat, festettek kerítést és közben beszélgettek a gyerekekkel. 

Szent Márton vonat


Szent Márton vonatKigördült az állomásról a Szent Márton Jubileumi Év tiszteletére különleges fóliával borított mozdony. Mostantól többször is láthatjuk – például – Budapest-Szombathely között közlekedni. 

Unesco listán a Szent Márton Év


Szent Márton AkadémiaAz UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága is támogatja a Szent Márton Évet. Ezt jelentették be a Szent Márton Akadémia tavaszi utolsó, szombathelyi előadásán. 

Soproni virágkötő-„palánta” kapta a Szent Márton Emlékév különdíját az idei Floriaden


a-kulondij-atadasaA Szent Márton Emlékév ihlette az idei Floriadet, vagyis a virágkötést tanuló diákok nemzetközi versenyét. A szombathelyi Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola Szakiskola az idén 27. alkalommal hirdette meg a versenyét, amelyre nemcsak magyarországi, hanem 2 felvidéki iskolából is neveztek diákok.

Egyházmegyei gyalogos zarándoklat Szombathelyről Pannonhalmára


szentmartonzarandoklatplakat-webes2Várunk mindenkit az Egyházmegyei gyalogos zarándoklatra! Regisztráció április 29-ig. 

https://www.youtube.com/embed/c2EeGssqfVM 

Orgonakoncert a Szent Márton-templomban


Koncertek a Szent Márton ÉvbenORGONA HANGVERSENY a Szent Márton-templomban 2016. április 17-én vasárnap este 20 órakor ROSTETTER SZILVESZTER orgonaművész hangversenyt tart.


Szent Márton Jubileumi Év 2016 - Családtalálkozó Pannonhalmán


Családtalálkozó PannonhalmánA Szent Márton Jubileumi Évben a Szombathelyi Egyházmegye és a Pannonhalmi Apátság több közös programot is szervez. Ezzel is kifejezik tiszteletüket Szent Márton iránt és mutatnak példát a közösségre, együttműködésre.Az első közös esemény a Családtalálkozó volt április 2-án.

A Sátán létezik, megkísértette Szent Mártont, de ő mindig felismerte és ellenállt a csábításának

Szent Márton Akadémia. SzombathelyVajon létezik-e a Sátán? Ha igen, mi a célja? Megkísértette-e Szent Mártont? Ezekkel a kérdésekkel is foglalkozott a Szent Márton Akadémia szombathelyi előadásán. 

Hermától a halomig - Gyalogos zarándoklat Szombathely és Pannonhalma között


a hermától a halomigA Szombathelyi Egyházmegye a Szent Márton Jubileumi Évben gyalogos zarándoklatot hirdet Szombathely és Pannonhalma között. Bővebb információk a cikkben illetve oldalunkon, az Egyházmegyei gyalogos zarándoklat menüpontban. 

Szent Márton küzdelmei az ariánusokkal - Németh Norbert atya előadása ZalaegerszegenSzent Márton AkadémiaMárcius 22-én folytatódott a Szent Márton Akadémia előadássorozata Zalaegerszegen. Németh Norbert atya a katolikus hit alapvetésein keresztül mutatta be a 4. század egyik sok embert vonzó tévtanítását az arianizmust és idézte fel miként küzdött ezzel Szent Márton. 

Szent Márton kereplője szól az idei Nagyszombaton a Kossuth Rádióban!


jubileumi-evi-logoA Szent Márton Emlékév tiszteletére a Kossuth Rádió szeretne minél több Szent Márton titulusú templomból közvetíteni délidőben a harangszót. Ilyenkor a kondulás előtti percekben rövid ismertető hangzik el a településről, az adott templomról. Ebben az évben, amikor Szent Márton oltalmában álló templomból szól a közvetítés, 1-1 mondatban az idei jubileumi évről, Szent Márton alakjáról (és időnként a szombathelyi  Emlékévről) is megemlékeznek a szerkesztők.

Gotthárdiak zarándokútja Szent Márton tiszteletére


szentotthárdi hívek zarándoklata szombathelyenA szentgotthárdi plébánia egyházközségeiből egy busznyi zarándok indult útnak Szombathelyre, hogy az Irgalmasság évében közösen tapasztalják meg a felemelő szeretet erejét.

Vetélkedő Szent Mártonról


Vetélkedő Szent MártonrólAz alsó tagozattal működő uraiújfalui általános iskola nagyszerű vetélkedőt szervezett kis diákjainak a Szent Márton Emlékév kapcsán. További képek Újfalu és Szentivánfa Facebook oldalán. 

Fogadjuk el Szent Mártont, mint Krisztusra mutató jelt! Dejcsics Konrád OSB bencés atya előadása Szombathelyen


Szent Márton Akadémia-Dejcsics Konrád előadásaLegyünk alázatosak és fogadjuk el Mártont, mint Krisztusra mutató jelt. Legyünk az ő példája nyomán mi is igazi Krisztus-követők! Ez a legfontosabb üzenete a 21. századi ember számára Sulpicius Severus Dialógusok című munkájának. A művet a Szent Márton Akadémia előadásán mutatta be Dejcsics Konrád, szombathelyi születésű bencés szerzetes. Áprilistól lesz kapható a kiadvány.

Programok a Szent Márton Jubileumi Évben a Szombathelyi Egyházmegyében és Szombathelyen-videóval


programismertetőMintegy 150 program várja Szent Márton tisztelőit a Szombathelyi Egyházmegyében és Szombathelyen 2016-ban. Idén emlékezik meg Egyházunk és a vasi megyeszékhely Szent Márton születésének 1700. évfordulójáról. Ezért a sok és nagyszabású esemény. Sajtótájékoztatón mutatták be a programfüzetet. Az egyházmegyei programok plakátja letölthető itt!

Szent Márton az életünkben - KÉSZ előadás Körmenden


8A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) körmendi csoportja a 2016. évi programsorozatát egy, a Szent Márton Jubileumi Évhez kapcsolódó előadással nyitotta meg február 16-án.

Családnap április 2-án Pannonhalmán - Lezárult a regisztráció


csaladinap-plakattervA Szombathelyi Egyházmegye és a Pannonhalmi Területi Apátság mindenkit szeretettel hív és vár április 2-án Pannonhalmára. Itt kerül idén megrendezésre a sokak által várt és nagy népszerűségnek örvendő Családnap.A plakát letölthető pdf-ben itt!
Főelőadó: Pál Ferenc atya. 

A REGISZTRÁCIÓ – A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ LÉTSZÁM FELTÖLTÉSE MIATT – LEZÁRULT!!!

 

A napról bővebb információ is itt található: www.szentmartonev.hu.