Szent Mártont ábrázoló festmény átadására került sor Kemenesmihályfán


Szent Mártonról készült festményt adtak át2015. november 28-án 18.00 órakor került sor Kemenesmihályfán a római katolikus templomban ünnepi szentmisére és egy Szent Mártont ábrázoló festmény átadásra.

Elindult a Szent Márton ládája! jótékonysági akció


Szent Márton ládája!December 3-án Zalaegerszegen és Szombathelyen is sajtótájékoztatóval egybekötve indította útjára dr. Veres András megyéspüspök és Berta László, a Zalaco Sütőipari Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója a Szent Márton ládája! jótékonysági akciót. A Zalaco 7 szombathelyi és 7 zalaegerszegi boltjában lehet a rászorulók részére péktermékeket vásárolni és azokat a ládába elhelyezni. 

Indul a Szent Márton ládája! akció


szentmarton-ladaja-a3-plakat-previewDecember 3-án indul a Szombathelyi Egyházmegye és a Zalaco Sütőipari Zrt. összefogásával a Szent Márton ládája! jótékonysági akció. Mindenkit szeretettel várunk a program sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitójára. Zalaegerszegen 10.00 órakor, a Kossuth u.61. alatti Zalaco boltban, míg 15.00 órakor Szombathelyen a Király u.1. alatti Zalaco boltban kerül sor a megnyitóra. Az akció plakátja letölthető pdf-ben itt! 

Az akcióban résztvevő üzletek: 

Szombathely, Fő tér 16.- Szombathely, Király u. 1.- Szombathely, Szűrcsapó u. 23.

Szombathely, Thököly u. 33.- Szombathely, Vásárcsarnok – Szombathely, Fő tér 3-5.- Szombathely, Szelestey u 62.

 

Zalaegerszeg, Berzsenyi u. 12. – Zalaegerszeg, Kazinczy tér 9.- Zalaegerszeg, Piac tér 6.

Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. – Zalaegerszeg, Bíró M. u. 37.- Zalaegerszeg, Kossuth u. 32. – Zalaegerszeg, Dél Hercegnője, Kossuth u 61.

https://www.youtube.com/embed/0xhSohOYrAs 

1020 éve szakadatlanul… A szakkollégiumunk adventi lelki napja Pannonhalmán


Szakkollégium PannonhalmánNovember 28-án, advent első vasárnapját megelőző szombaton szakkollégiumunk Pannonhalmára utazott lelkigyakorlatra. Pannonhalmát sok szál köti össze Szombathellyel, de különösen a Szent Márton jubileumi évre készülve kapott igazi lelki aktualitást az utazásunk. A szakkollégiumunk Diákbizottsága is amellett foglalt állást, hogy egy igazán intenzív egy napos lelki napot tartsunk az adventben.

Szent Márton foglalkoztató füzet bemutatása


Szent Márton foglalkoztató füzetA szombathelyi Brenner-iskolában mutatták be – a sajtó nyilvánossága előtt is – a Jubileumi Évre megjelent Szent Márton foglalkoztató füzetet. 

Mindszentysek részvétele a szombathelyi Szent Márton napi rendezvényeken

   A zalaegerszegi Mindszenty-iskola tanulói a Szent Márton ÜnnepenA zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjainak egy csoportja is részt vett a Szombathelyi Egyházmegye Szent Márton-napi programjain. Élménybeszámoló a diákok szemszögéből. 

A Brenner-iskola Szent Márton dicséreteSzentMártondicsérete​A szombathelyi Brenner János iskola alsó tagozatos diákjai és nevelői 2015. november 11-én a szombathelyi Szent Márton templomban köszöntötték egyházmegyénk védőszentjét.

Foglalkoztató füzet gyerekeknek Szent Márton emlékévre


foglalkoztato-fuzet-gyerekeknek-szent-marton-emlekevreA színes kiadvány Szent Márton életét ismerteti meg a gyerekekkel játékos feladatok formájában. Úgy lett felépítve, hogy átöleli az emlékévet, igazodva az évközi vasárnapokhoz. Minden vasárnapra és ünnepnapra nyújt egy-egy feladatot. A hagyományos színezők, labirintusok, társasjáték mellett kivágható, összeállítható játékok valamint egyéb játékötletek várják az olvasót. Alkalmas hittanórai használatra vagy otthon, családi körben való játszásra. A benne lévő térkép végigkalauzolja a gyerekeket Szent Márton útjain vissza-visszatérő feladatokkal, hogy az események, helyszínek rögzülhessenek a gyerekekben.

 

Ajánlott korosztály: 6-14 év

Rajzolta: Basa Katalin, Wächterné Lakatos Ágnes

Mérete: A4

Terjedelme: 64 oldal

Ára: 1200 Ft

Kapható plébániákon, kegytárgyboltokban valamint a kiadónál.

Kiadja: Zalalövői Plébánia-

Szent Márton dicsérete-koncert a Székesegyházban november 8-án


Szent Márton püspök dicséreteMindenkit szeretettel hívunk és várunk november 8-án, délután 16 órára Szombathelyre a Székesegyházba. Itt kerül sor Kocsár Miklós-Józsa László: Szent Márton püspök dicsérete és Orbán György: Magnificat c. művének bemutató koncertjére. Előadja: az ELTE Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara. 

Szent Márton ládája! Jótékonysági akciót hirdet a Szombathelyi Egyházmegye, jelentette be Veres András megyéspüspök


Szent Márton ünnepség-péntek esteNovember 6-án, a Székesegyházban a vesperás eléneklésével, majd a lampionos felvonulással folytatódott a Szent Márton Ünnepség. A Szombathelyi Egyházmegye a Szent Márton Jubileumi Évben jótékonysági akciót hirdet Vas és Zala megyék egyik legnagyobb sütőipari vállalatával összefogva. Az est pillanatait Hegyi Sándor fotói idézik fel. 

Élő televíziós közvetítés a Szent Márton Ünnepről november 7-én

jubileumi-evi-logoA Bonum Tv és a Szombathelyi Egyházmegye együttműködésében november 7-én reggel 9 órától 17 óráig élő közvetítés látható a szombathelyi Szent Márton Ünnepről. Beszélgetések, filmek idézik fel a szent püspök életét, alakját, kultuszát mutatják be a Szombathelyi Egyházmegyét. 10 órától élő közvetítést láthatnak a szombathelyi Székesegyházból a Szent Márton napi ünnepi püspöki szentmiséről. Tartsanak velünk a képernyőkön illetve az interneten a Bonum Tv (www.bonumtv.hu)és a Szombathelyi Egyházmegye honlapján(www.martinus.hu). A közvetítés megtekintéséért klikk ide!
 

Szombathely városnapja-Tematikus nap Szombathelyről a Magyar Katolikus Rádióban


Püspöki PalotaSzent Márton Ünnepén a Magyar Katolikus Rádió tematikus napot tart. Hallgassuk együtt! http://www.katolikusradio.hu/hirek/szombathely-varosnapja

Szent Márton élete-színpadon


Brenner-iskola előadásaÚjra bemutatták és újra nagy sikerrel a Brenner-iskola diákjai a Szent Márton életéről szóló színdarabot a Székesegyházban. Folytatódik a Szent Márton Hét. 

Film Szent Mártonról


Film Szent MártonrólVita Martini-Szent Márton élete címmel készített filmet adott a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. a Szombathelyi Egyházmegyének. 

Megáldották a szombathelyi Székesegyház felújított Madonna-kápolnáját


Megáldották a Székesegyház Madonna-kápolnájátDr. Veres András megyéspüspök megáldotta a szombathelyi Székesegyház felújított Madonna-kápolnáját. Hosszú hónapok restaurátori munkája nyomán kapta vissza régi szépségét a kápolna. Ez volt a Szent Márton hét első programja. 

Szent Márton az irgalmasság embere - Szent Márton Akadémia Szombathelyen


Szent Márton Akadémia:Szent Márton lelkiségeSzent Márton lelkisége, Krisztus-követése ma is példa minden ember számára. Krisztusra hagyatkozott életében, az Ő ügyét helyezte élete középpontjában, megvetette a hatalmat, nem érdekelték a világi hívságok, mondta Schauermann János a Szent Márton Akadémia szombathelyi előadásán. 

Szent Márton nyomában Zalaegerszegen - Teltház a Szent Márton Akadémia első előadásán - videóval


Szent Márton Akadémia ZalaegerszegenElindult a Szent Márton Akadémia Zalaegerszegen is. Horváth József atya előadásában a szent életének történetét ismertette a hallgatósággal. Ezúttal a száraz tények mellé jó adag lelki útravalót is kaptak a résztvevők. 

Közönségtalálkozó dr. Veres András megyéspüspökkel


Dr. Veres András megyéspüspökA Magyar Katolikus Rádió kezdeményezésére, a Szent Márton Jubileumi Év egyik bevezető programjaként kerül sor november 2-án Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián a közönségtalálkozóra. A 60 perces beszélgetést a Magyar Katolikus Rádió és a Szombathelyi Tv a helyszínen rögzíti és későbbi időpontban sugározza. A rádió két munkatársa vezeti a Martineum nagytermében a beszélgetést, amelyen szó lesz a Szent Márton Évről, annak céljáról, az eddigi fejlesztésekről illetve személyes hangvételű kérdéseket is elhangoznak majd. Az est további vendégei: Schauermann János, a szombathelyi Szent Márton-templom plébánosa és Andorka Miklós, egyházmegyei főépítész. Várunk mindenkit a rendezvényre!

Via Sancti Martini Budapesten


A bplakat-szines-elozetesudapesti Szent Márton Zarándoklatot idén - immár hatodik évben - november 7-én szombaton rendezik.  Az idei zarándoklat különös időszerűségét az adja, hogy a Magyar Kormány a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, illetve a Szombathelyi Egyházmegye és Szombathely városának kezdeményezésére, Szent Márton püspök tiszteletére, születésének 1700. évfordulója alkalmából a 2016. évet Szent Márton-emlékévvé nyilvánította. A hirdetett zarándoklat az emlékév egyik bevezetője. A hirdetés pdf-ben letölthető itt!

Szent Márton Akadémia Zalaegerszegen - 2015. október 20.


szent-marton-herma0Zalaegerszegen is elindul a Szent Márton Akadémia. Október 20-án tartjuk az első előadást. Horváth József pápai prelátus Szent Márton életének részleteivel ismerteti meg a hallgatóságot, és közben választ keres arra is: mi volt Szent Márton titka. Mindenkit szeretettel várunk a Mindszenty-iskola fizika előadójába fél 7-re. Részletek és a további program letölthető itt!