Szent Márton Akadémia Zalaegerszegen - 2015. október 20.


szent-marton-herma0Zalaegerszegen is elindul a Szent Márton Akadémia. Október 20-án tartjuk az első előadást. Horváth József pápai prelátus Szent Márton életének részleteivel ismerteti meg a hallgatóságot, és közben választ keres arra is: mi volt Szent Márton titka. Mindenkit szeretettel várunk a Mindszenty-iskola fizika előadójába fél 7-re. Részletek és a további program letölthető itt! 

Egyházmegyei zarándoklat Tours-ba - beszámoló 1.


zarándoklat ToursbaFolytatódik sorozatunk, amelyben az egyházmegyei zarándoklat résztvevői foglalták össze élményeiket. 

Szent Márton Ünnepség a Szombathelyi Egyházmegyében - 2015. november 1-november 8.


szent-marton-herma0A Szombathelyi Egyházmegye Szent Márton Ünnepének programjai. 

Prokopp Mária előadásával folytatódott a Szent Márton Akadémia előadássorozata - videóval


Prokopp Mária előadása SzombathelyenSzent István király óta élő Szent Márton tisztelete hazánkban. Ennek bizonyítéka, hogy a Kárpát-medencében számtalan templom választotta védőszentjének, mondta Szombathelyen Prokopp Mária művészettörténész. Az ő előadásával folytatódott a Szent Márton Akadémia a vasi megyeszékhelyen.

Egyházmegyei zarándoklat Tours-ba


Zarándoklat Tours-baSzent Márton születésének jubileumára készülve a Szombathelyi Egyházmegye zarándoklatot hirdetett Tours-ba, a szent sírhelyéhez. A résztvevők bejárják a szent életének, működésének, kultuszának fontosabb helyeit, így jobban megérthetik lelkiségét, munkásságát. 

Szent Márton zarándokútján Szombathelytől Muraszombatig


ZarándokokSzombathelyi zarándokok egy csoportja végigjárta a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Szombathelytől Muraszombatig tartó szakaszát. 

Szent Márton ereklye Sárváron


szent márton ereklye sárváron2015. június 27-én, a sárvári Szent László Plébániatemplom nyári szentségimádási napján a templomba érkezett Szent Márton ereklyéje.

Együttműködés Szent Márton jegyében


egyuttmukodesi-megallapodas0Többek között kiállítások megszervezése, zarándokutak kiépítése is szerepel a Szombathelyi Egyházmegye, Szombathely Megyei Jogú Város és a Pannonhalmi Főapátság között június 19-én Szombathelyen aláírt együttműködési megállapodásban. Szent Márton üzenetét, szellemiségét szeretnék a programokkal még közelebb hozni az emberekhez.

Kerékpárral Szent Márton nyomában


kerékpárral szent márton nyomában2015. június 5-én avatták fel a Szombathely-Pannonhalma közötti Szent Márton Kerékpáros Zarándokútvonalat. Így már nem csak gyalog, hanem két keréken is nyomába eredhetünk térségünk Szent Mártonos emlékeinek.

Pünkösdi találkozó a határon - Dr. Veres András megyéspüspök atya gondolatai a Rönöki Nemzetközi Találkozó előtt


szentimretemplom_wolf ferenc felvételePünkösdhétfőn, május 25-én nagyszabású programra kerül sor Rönökön, a Szent Imre-templomnál. Dr. Veres András megyéspüspök atya osztja meg gondolatait az eseményről, amelyre szeretettel hívunk és várunk mindenkit. A program Püspök atya írása után olvasható. 

Lépjünk Szent Márton nyomába! Horváth József atya gondolatai Szent Mártonról, lelkiségéről


Horváth József atya Szent Mártonnal kapcsolatos gondolatokait osztja meg az olvasókkal. Ezek megtekinthetők a Lelkiség menüpont alatt, vagy ide kattintva.

Élő bejelentkezés a szombathelyi Szent Márton-konferenciáról - 1. nap


szent márton oltár-tótszentmártonHáromnapos, nemzetközi Szent Márton-konferenciát rendeznek április 15-17. között Szombathelyen. On-line tudósításunkban nyomon követhetik az eseményeket. 

Via Sancti Martini Szent Márton útjai térben és időben - nemzetközi konferencia


Az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontja,

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata,

a Szent Márton Programiroda,

és a Szombathelyi Egyházmegye

 tisztelettel meghívja Önt

 a 2015. április 15-17-én megrendezendő

Via Sancti Martini

Szent Márton útjai térben és időben

 című nemzetközi konferenciára

 

Szent Márton és a katekumenátus - Szent Márton Akadémia 5. előadás


foto0A katekumenátus szerepének jelentőségével foglalkozott Kürnyek Róbert atya a Szent Márton Akadémia újabb előadásán Szombathelyen. Beszélt a hittanulók előtt álló próbatételekről, a beavatásáról, és persze mindezt Szent Márton életére is levetítette. A beszámoló végén interjú Róbert atyával.

Szent Márton Akadémia 4. előadása


Újabb előadásához érkezett a Szent Márton Akadémia. Beszámoló az estről. 

Szent Márton Akadémia újabb előadása


szent márton akadémiaA 4. században szinte valamennyi püspök szerzetes is volt egyben. Ez volt a kor követelménye és az emberek elvárása. Szükségük volt a szentekre, akik a világi érdekek helyett csak Istennek szolgáltak és mutattak példát a mindennapokban. Erről is beszélt Sághy Marianne történész a Szent Márton Akadémia előadásán.