Szent Márton az irgalmasság embere - Szent Márton Akadémia Szombathelyen


Szent Márton Akadémia:Szent Márton lelkiségeSzent Márton lelkisége, Krisztus-követése ma is példa minden ember számára. Krisztusra hagyatkozott életében, az Ő ügyét helyezte élete középpontjában, megvetette a hatalmat, nem érdekelték a világi hívságok, mondta Schauermann János a Szent Márton Akadémia szombathelyi előadásán. 

Szent Márton nyomában Zalaegerszegen - Teltház a Szent Márton Akadémia első előadásán - videóval


Szent Márton Akadémia ZalaegerszegenElindult a Szent Márton Akadémia Zalaegerszegen is. Horváth József atya előadásában a szent életének történetét ismertette a hallgatósággal. Ezúttal a száraz tények mellé jó adag lelki útravalót is kaptak a résztvevők. 

Közönségtalálkozó dr. Veres András megyéspüspökkel


Dr. Veres András megyéspüspökA Magyar Katolikus Rádió kezdeményezésére, a Szent Márton Jubileumi Év egyik bevezető programjaként kerül sor november 2-án Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián a közönségtalálkozóra. A 60 perces beszélgetést a Magyar Katolikus Rádió és a Szombathelyi Tv a helyszínen rögzíti és későbbi időpontban sugározza. A rádió két munkatársa vezeti a Martineum nagytermében a beszélgetést, amelyen szó lesz a Szent Márton Évről, annak céljáról, az eddigi fejlesztésekről illetve személyes hangvételű kérdéseket is elhangoznak majd. Az est további vendégei: Schauermann János, a szombathelyi Szent Márton-templom plébánosa és Andorka Miklós, egyházmegyei főépítész. Várunk mindenkit a rendezvényre!

Via Sancti Martini Budapesten


A bplakat-szines-elozetesudapesti Szent Márton Zarándoklatot idén - immár hatodik évben - november 7-én szombaton rendezik.  Az idei zarándoklat különös időszerűségét az adja, hogy a Magyar Kormány a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, illetve a Szombathelyi Egyházmegye és Szombathely városának kezdeményezésére, Szent Márton püspök tiszteletére, születésének 1700. évfordulója alkalmából a 2016. évet Szent Márton-emlékévvé nyilvánította. A hirdetett zarándoklat az emlékév egyik bevezetője. A hirdetés pdf-ben letölthető itt!

Szent Márton Akadémia Zalaegerszegen - 2015. október 20.


szent-marton-herma0Zalaegerszegen is elindul a Szent Márton Akadémia. Október 20-án tartjuk az első előadást. Horváth József pápai prelátus Szent Márton életének részleteivel ismerteti meg a hallgatóságot, és közben választ keres arra is: mi volt Szent Márton titka. Mindenkit szeretettel várunk a Mindszenty-iskola fizika előadójába fél 7-re. Részletek és a további program letölthető itt! 

Egyházmegyei zarándoklat Tours-ba - beszámoló 1.


zarándoklat ToursbaFolytatódik sorozatunk, amelyben az egyházmegyei zarándoklat résztvevői foglalták össze élményeiket. 

Szent Márton Ünnepség a Szombathelyi Egyházmegyében - 2015. november 1-november 8.


szent-marton-herma0A Szombathelyi Egyházmegye Szent Márton Ünnepének programjai. 

Prokopp Mária előadásával folytatódott a Szent Márton Akadémia előadássorozata - videóval


Prokopp Mária előadása SzombathelyenSzent István király óta élő Szent Márton tisztelete hazánkban. Ennek bizonyítéka, hogy a Kárpát-medencében számtalan templom választotta védőszentjének, mondta Szombathelyen Prokopp Mária művészettörténész. Az ő előadásával folytatódott a Szent Márton Akadémia a vasi megyeszékhelyen.

Egyházmegyei zarándoklat Tours-ba


Zarándoklat Tours-baSzent Márton születésének jubileumára készülve a Szombathelyi Egyházmegye zarándoklatot hirdetett Tours-ba, a szent sírhelyéhez. A résztvevők bejárják a szent életének, működésének, kultuszának fontosabb helyeit, így jobban megérthetik lelkiségét, munkásságát. 

Szent Márton zarándokútján Szombathelytől Muraszombatig


ZarándokokSzombathelyi zarándokok egy csoportja végigjárta a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Szombathelytől Muraszombatig tartó szakaszát. 

Szent Márton ereklye Sárváron


szent márton ereklye sárváron2015. június 27-én, a sárvári Szent László Plébániatemplom nyári szentségimádási napján a templomba érkezett Szent Márton ereklyéje.

Együttműködés Szent Márton jegyében


egyuttmukodesi-megallapodas0Többek között kiállítások megszervezése, zarándokutak kiépítése is szerepel a Szombathelyi Egyházmegye, Szombathely Megyei Jogú Város és a Pannonhalmi Főapátság között június 19-én Szombathelyen aláírt együttműködési megállapodásban. Szent Márton üzenetét, szellemiségét szeretnék a programokkal még közelebb hozni az emberekhez.

Kerékpárral Szent Márton nyomában


kerékpárral szent márton nyomában2015. június 5-én avatták fel a Szombathely-Pannonhalma közötti Szent Márton Kerékpáros Zarándokútvonalat. Így már nem csak gyalog, hanem két keréken is nyomába eredhetünk térségünk Szent Mártonos emlékeinek.

Pünkösdi találkozó a határon - Dr. Veres András megyéspüspök atya gondolatai a Rönöki Nemzetközi Találkozó előtt


szentimretemplom_wolf ferenc felvételePünkösdhétfőn, május 25-én nagyszabású programra kerül sor Rönökön, a Szent Imre-templomnál. Dr. Veres András megyéspüspök atya osztja meg gondolatait az eseményről, amelyre szeretettel hívunk és várunk mindenkit. A program Püspök atya írása után olvasható. 

Lépjünk Szent Márton nyomába! Horváth József atya gondolatai Szent Mártonról, lelkiségéről


Horváth József atya Szent Mártonnal kapcsolatos gondolatokait osztja meg az olvasókkal. Ezek megtekinthetők a Lelkiség menüpont alatt, vagy ide kattintva.

Élő bejelentkezés a szombathelyi Szent Márton-konferenciáról - 1. nap


szent márton oltár-tótszentmártonHáromnapos, nemzetközi Szent Márton-konferenciát rendeznek április 15-17. között Szombathelyen. On-line tudósításunkban nyomon követhetik az eseményeket.