Egyházmegyei zarándoklat Tours-ba


Zarándoklat Tours-baSzent Márton születésének jubileumára készülve a Szombathelyi Egyházmegye zarándoklatot hirdetett Tours-ba, a szent sírhelyéhez. A résztvevők bejárják a szent életének, működésének, kultuszának fontosabb helyeit, így jobban megérthetik lelkiségét, munkásságát. 

Szent Márton zarándokútján Szombathelytől Muraszombatig


ZarándokokSzombathelyi zarándokok egy csoportja végigjárta a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Szombathelytől Muraszombatig tartó szakaszát. 

Szent Márton ereklye Sárváron


szent márton ereklye sárváron2015. június 27-én, a sárvári Szent László Plébániatemplom nyári szentségimádási napján a templomba érkezett Szent Márton ereklyéje.

Együttműködés Szent Márton jegyében


egyuttmukodesi-megallapodas0Többek között kiállítások megszervezése, zarándokutak kiépítése is szerepel a Szombathelyi Egyházmegye, Szombathely Megyei Jogú Város és a Pannonhalmi Főapátság között június 19-én Szombathelyen aláírt együttműködési megállapodásban. Szent Márton üzenetét, szellemiségét szeretnék a programokkal még közelebb hozni az emberekhez.

Kerékpárral Szent Márton nyomában


kerékpárral szent márton nyomában2015. június 5-én avatták fel a Szombathely-Pannonhalma közötti Szent Márton Kerékpáros Zarándokútvonalat. Így már nem csak gyalog, hanem két keréken is nyomába eredhetünk térségünk Szent Mártonos emlékeinek.

Pünkösdi találkozó a határon - Dr. Veres András megyéspüspök atya gondolatai a Rönöki Nemzetközi Találkozó előtt


szentimretemplom_wolf ferenc felvételePünkösdhétfőn, május 25-én nagyszabású programra kerül sor Rönökön, a Szent Imre-templomnál. Dr. Veres András megyéspüspök atya osztja meg gondolatait az eseményről, amelyre szeretettel hívunk és várunk mindenkit. A program Püspök atya írása után olvasható. 

Lépjünk Szent Márton nyomába! Horváth József atya gondolatai Szent Mártonról, lelkiségéről


Horváth József atya Szent Mártonnal kapcsolatos gondolatokait osztja meg az olvasókkal. Ezek megtekinthetők a Lelkiség menüpont alatt, vagy ide kattintva.

Élő bejelentkezés a szombathelyi Szent Márton-konferenciáról - 1. nap


szent márton oltár-tótszentmártonHáromnapos, nemzetközi Szent Márton-konferenciát rendeznek április 15-17. között Szombathelyen. On-line tudósításunkban nyomon követhetik az eseményeket. 

Via Sancti Martini Szent Márton útjai térben és időben - nemzetközi konferencia


Az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontja,

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata,

a Szent Márton Programiroda,

és a Szombathelyi Egyházmegye

 tisztelettel meghívja Önt

 a 2015. április 15-17-én megrendezendő

Via Sancti Martini

Szent Márton útjai térben és időben

 című nemzetközi konferenciára

 

Szent Márton és a katekumenátus - Szent Márton Akadémia 5. előadás


foto0A katekumenátus szerepének jelentőségével foglalkozott Kürnyek Róbert atya a Szent Márton Akadémia újabb előadásán Szombathelyen. Beszélt a hittanulók előtt álló próbatételekről, a beavatásáról, és persze mindezt Szent Márton életére is levetítette. A beszámoló végén interjú Róbert atyával.

Szent Márton Akadémia 4. előadása


Újabb előadásához érkezett a Szent Márton Akadémia. Beszámoló az estről. 

Szent Márton Akadémia újabb előadása


szent márton akadémiaA 4. században szinte valamennyi püspök szerzetes is volt egyben. Ez volt a kor követelménye és az emberek elvárása. Szükségük volt a szentekre, akik a világi érdekek helyett csak Istennek szolgáltak és mutattak példát a mindennapokban. Erről is beszélt Sághy Marianne történész a Szent Márton Akadémia előadásán.

Szent Márton a gerézdpusztai oltárképen

szent márton a gerézdpusztai oltárképenÚj oltárkép került a gerézdpusztai Szent Márton kápolnába, melyet 2015. február 8-án helyeztek el ünnepélyes keretek között.

Szent Márton és a szerzetesség-folytatódott az akadémiai előadás


szent márton akadémia3Szent Mártont tekinthetjük a keresztény szerzetesség atyjának, mondta Lőrincz Zoltán a Szent Márton Akadémia keretében tartott előadásán. 

Szent Márton a világ bélyegein


szent márton bélyegekenDecember 16-án került bemutatásra Szombathelyen Steindl Rezső gyűjteményéből Tours-i Szent Márton a világ bélyegein című könyv.

Szent Márton regény bemutatójaSzent Márton regény bemutatójaNagy sikerrel mutatták be Wilhelm Hünermann Szent Mártonról szóló életregényét. Nem csak az íróról tudhattak meg sok mindent az érdeklődők, hanem részlet is elhangzott a könyvből. Videóval!