Szent Márton ereklyéje Lentiben


Szent Márton ereklye LentibenNovember 22-én, szombaton az esti szentmisében ünnepélyesen köszöntöttük Szent Mártonnak, Egyházmegyénk védőszentjének ereklyéjét. A szentmise után közösen énekeltük a vesperást Szent Márton tiszteletére.  



Szent Márton ereklye LentibenVasárnap már kora hajnalban útnak indultak azok a zarándokok akik a szomszédos Lendvahegyről, gyalogosan érkeztek az ünnepi szentmisére Szent Márton útján. Szép számban érkeztek hívek a határon túli Lendváról, Hosszúfaluból és Csentéről is, akik elkísérték plébánosukat,

 Martin Dolamič - Konradot, lendvai plébános urat, aki ünnepségünk főcelebránsa volt. Szentbeszédében elénk idézte a szent püspök alakját és életének ma is nagyon is időszerű tanítását.

Szent Márton ereklye LentibenA szentmise végén körmenetben vittük ki Szent Márton püspök díszes ereklyéjét az utcára, hogy hirdessük ragaszkodásunkat Egyházmegyénk védőszentjéhez.

Az esti szentmisében Tamás atya vezetésével hálát adtunk ezen ünnepi napért, a kapott kegyelmekért, a megható pillanatért, hogy egyházközségünkben köszönthettük Szent Márton ereklyéjét.

 

Szöveg: Domonkos Dóra – Fotó: Németh Kitti