Szent Márton ünnepe Kőszegen 2014


Szent Márton nap KőszegenKőszegen, az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulói számára ebben a tanévben is a harmadik osztályosok tették különlegessé Szent Márton ünnepét. A délelőtti szünetekben – szüleik segítségével - zsíros kenyérrel vendégelték meg a diákokat. A felsős osztályok minden tanóra elejére rövid, ötletes feladatokat kaptak, amelyekkel pontokat szerezhettek.



 Szent Márton nap KőszegenAz óvodások és az alsó tagozatosok szinte teljesen betöltötték a dísztermet, ahol izgatottan várták harmadikos társaik előadását. A gyönyörű dalokkal, látványos táncokkal színezett műsor bemutatta Szent Márton életének legfontosabb eseményeit: találkozását a kereszténységgel, a híres köpönyeg-jelenetet, megkeresztelkedését, pappá majd püspökké szentelését, édesanyja megkeresztelését.


Szent Márton nap KőszegenGimnazistáink délután ünnepelték meg egyházmegyénk védőszentjét. Az imádságos, mély lelki tartalommal teli beszélgetést vidám játék követte.
    Késő délután indult el a lampionos felvonulás az iskolától a Jézus Szíve templomig, ahol részt vettünk az ünnepi szentmisén. A prédikációban iskolalelkészünk, Remis atya ismét megerősítette bennünk, mennyire fontos, hogy kövessük Szent Mártont a nagylelkű szeretet útján.
  

Szent Márton nap Kőszegen Senki sem ment haza üres kézzel: mindenkinek jutott a nyolcadikosok sütötte mézeskalács-libából, melyet a templom kapujában osztogattak. A finomsággal együtt – kis színes cédulán – a lelki útravalót is megkaptuk:
„ISTEN A JÓKEDVŰ ADAKOZÓT SZERETI!”