Szent Márton Hét 2016. programok és az új Szent Márton énekfüzet

Szent Márton hétMindenkit szeretettel hívunk és várunk a Szombathelyi Egyházmegye Szent Márton heti programjaira Szombathelyen. Letölthető az új Szent Márton énekfüzet is. 

November 10.

16:00 – Misztériumjáték Szent Márton életéről a Brenner János Általános Iskola növendékeinek előadásában. (Szombathely, Székesegyház)

November 11.

17:00 - Ünnepélyes zsolozsma a Székesegyházban, amelyet dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek vezet.

Kb. 17.30 - Lampionos körmenet a Székesegyháztól a Szent Márton-templomhoz. A Szent Márton-templomnál ünnepi megemlékezés és Szent Márton szobrának megkoszorúzása, majd a Szent Márton-templom fényfestésének bemutatása.

November 12.

9.30 - Lelki előkészület a Szent Márton-oltárnál (Szombathely, Székesegyház)

10.00 - Ünnepi szentmise a Székesegyházban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. Koncelebrál: Császár István egyházmegyei kormányzó, dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek, Fazakas Zoltán Márton O.Praem csornai apát és az Egyházmegye papsága.

November 13.

8.00 – Búcsúi szentmise, bemutatja: dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek. Ezt követően emléktábla avatás és a Batthyány Erzsébet-emlékszoba megnyitása. (Szombathely, Szent Márton-templom)

16.00 - Latin nyelvű zsolozsma a Budaörsi Zeneiskola előadásában. (Szombathely, Szent Márton-templom)

A Szent Márton  jubileumi év alkalmából egy rövid összeállítás készült, amely Szent Mártonról szóló népénekeket tartalmaz. Az énekek dallamai és szövegei 18. és 19. századi kántorkönyvekből származnak, és ízes magyar nyelven, népi dallamon részletesen beszélik el Szent Márton életét. Szent Márton közelgő ünnepnapjára szeretettel adjuk közre minden imádkozó és éneklő közösségnek szabad felhasználásra. Az énekfüzet pdf-ben letölthető itt. És word dokumentumban is elérhető