Szent Márton Találkozó - Szombathely, 2016. július 9-10. - Hasznos információk


Szent Márton TalálkozóAz alábbiakban olvashatják a július 9-10-i találkozóhoz kapcsolódó hasznos információkat. A találkozó programjairól bővebben az alábbi honlapon tájékozódhatnakA találkozó helyszíni térképe letölthető pfd-ben itt! 


 

A szentmise állandó részei latinul hangoznak el, de a megjelenteknek biztosítunk liturgikus füzetet, amelynek segítségével bekapcsolódhatnak a szentmisébe. Az olvasmány és a szentlecke magyarul hangzik el, az evangélium magyarul és németül. Dominik Duka bíboros-érsek németül mondja szentbeszédét, amit a helyszínen magyarra fordítunk. A hívek könyörgését magyar, német, szlovén és horvát nyelven olvassák fel. 

A Szent Márton Találkozó miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a megyeszékelyen 2016. július 9-11. között.

Lezárásra kerül:

 

                                   2016. július 9-én reggel 6 órától

                                   2016. július 9-én 24 óráig

 

- a Bartók Béla körútnak a Szűrcsapó utca és a Gagarin utca közötti szakasza,

- a Jókai Mór utcának a Gagarin út és a Kálvária utca közötti szakasza,

- a Gagarin utcának a Bartók Béla körút és a Károlyi Gáspár tér közötti szakasza,

- a Középhegyi útnak a Jégpince út és a Karmelita utca közötti szakasza,

- a Jégpince útnak a Középhegyi út és a Jókai Mór utca közötti szakasza,

- a Karmelita utcának a Középhegyi út és a Jókai Mór utca közötti szakasza,

- a Kárpáti Kelemen utcának az Árpád út és a Bartók Béla körút közötti szakasza,

- a Kenderesi utcának a Reviczky Gyula utca és a Bartók Béla körúton át a Csónakázó-tó hídjáig tartó szakasza.

 

Lezárásra kerül:

 

                                   2016. július 10-én 00.00 órától

                                   2016. július 11-én hajnali 4 óráig

 

 

- a Bartók Béla körútnak a Kenderesi utca és a Jókai Mór utca közötti szakasza,

- a Jókai Mór utcának a Gagarin út és a Kálvária utca közötti szakasza,

- a Gagarin útnak az Arany János utca és a Jókai Mór utca közötti szakasza

- a Középhegyi útnak a Jégpince út és a Karmelita utca közötti szakasza,

- a Jégpince útnak a Középhegyi út és a Jókai Mór utca közötti szakasza,

- a Karmelita utcának a Középhegyi út és a Jókai Mór utca közötti szakasza.

 

A lezárások időtartama az aktuális körülményekre tekintettel változhat.

A lezárás miatt módosul több helyi járatos autóbusz útvonala is. 

2016. július 9-én (szombaton) reggel 6.00 órától 2016. július 10-én (vasárnap) üzemzárásig  a szombathelyi 26-os, 29A és 29C jelzésű autóbuszok az alábbiak szerint közlekednek.

 

A 26-os jelzésű, a vasútállomásról induló és a vasútállomásra érkező járatok nem érintik a Szent István park és az Emlékmű elnevezésű megállóhelyeket. A járatok a Jókai Mór utca – Nárai út – Középhegyi út útvonalon közlekednek, és valamennyi kijelölt megállóhelyen megállnak.

 

A 29A és 29C jelzésű, a vasútállomásról induló és a vasútállomásra érkező járatok nem érintik a Tófürdő, Uszoda és a Szent István park elnevezésű megállóhelyeket. A járatok a Rohonci út – Magyar László utca – Dózsa György út – Kálvária utca útvonalon közlekednek, és valamennyi kijelölt megállóhelyen megállnak.

 

Az eredeti forgalmi rend 2016. július 11-én (hétfőn) üzemkezdettől áll vissza.

Parkolni a rendezvény helyszínének közelében csak a plébániák által szervezett autóbuszok tudnak a Claudius Hotel melletti kavicsos parkolóban. Egy térképet is mellékelünk, ami pdf-ben letölthető itt és jelzi, mely útvonalról tudják megközelíteni a helyszínt! Kérjük az autóbuszok vezetőit, hogy a Rohonci utca felől jöjjenek, mert itt lesz számukra az átengedő pont.  Aki gépkocsival jön a rendezvényre, számukra külön parkolót nem tudunk biztosítani! A környező utcákban, kicsivel távolabb a Székesegyház, MMIK körül vannak parkolók kialakítva, kérjük, hogy azokat vegyék igénybe. Az uszoda parkolóját nem lehet használni! 

Kérjük, hogy vegyék figyelembe az időjárási körülményeket is. Erős napsütés esetén kalapot, napernyőt hozzanak magukkal. Széket nem tudunk biztosítani a rendezvény helyszínén, a programok ideje alatt, kérjük erről mindenki maga gondoskodjon. 

A rendezvényen folyamatosan lesz egészségügyi szolgálat, így rosszullétek esetén azonnal tudunk orvosi segítséget nyújtani.Az egészségügyi sátor a nagyszínpad mellett lesz felállítva.

A tervek szerint 4-5 helyszínen lesz ivóvízvételi lehetőség a rendezvény területén a Vasivíz Zrt. jóvoltából. Kérjük, hogy használják ezeket.

A rendezvények ideje alatt a megszokottnál nagyobb zajterhelésre kell számítaniuk az Emlékmű-domb környékén: szombaton reggel 9 órától este 22 óráig, míg vasárnap délután 13 órától este 21 óráig.Kérjük a Tisztelt Lakosság megértését és türelmét! 

A Szent Márton Találkozón ünnepli 25 éves jubileumát a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Több sátort is berendeznek majd, hogy bemutassák sokszínű tevékenységüket. Ugyancsak bemutatkozik egy sátorban a II. János Pál Katolikus Szakkollégium, az Egyetemi Lelkészség és a szombathelyi Esti 8-as csoport, valamint a Szent Márton Zarándokiroda, a Martinus Könyvkiadó, a Magyar Nemzeti Bank, Magyar Pénzverő Zrt., a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja, és a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Tagozata is.

A találkozón folyamatosan lesz gyónási lehetőség.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szombathelyi Csoportja szervezésében július 9-én, szombaton 12.30-kor és 17.30-kor, valamint július 10-én, vasárnap 13.00-kor és 16.00-kor lehet vezetéssel megtekinteni a Székesegyházat. A tornyokba felmenni nem lehet.

Információs sátrat is felállítunk, hogy akinek kérdése-kérése van, a helyszínen azonnal tudjunk segíteni. Kérjük, hogy probléma esetén forduljanak az önkéntesekhez.