A Szent Márton Légió jótékonysági akciója - Videóval


Szent Márton LégióElső jótékonysági akcióját tartotta a zalaegerszegi Szent Márton Légió. A zalai megyeszékhelyen található Gyermekotthon kertjében ültettek zöldségeket, virágokat, festettek kerítést és közben beszélgettek a gyerekekkel. 


Szent Márton LégióNapsütötte szombat reggel gyülekeztek a Szent Márton Légió tagjai Zalaegerszegen a Landorhegyi úton található Gyermekotthon bejáratánál. A jókedvű társaság egy fénykép után rögtön belevetette magát a munkába. Akadt teendő bőven. A gyomlálás után paprika, paradicsom, eper palántákat ültetettek, sárgarépa, zöldborsó magokat vetettek az önkéntesek, a gyermekotthon kis lakóinak segítségével. Akinek már nem jutott kapa, ásó, gereblye, az ecsetet ragadott a kezébe és kerítést festett.

Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója a martinus.hu-nak elmondta: mindig vannak jószándékú felajánlások, amelyeknek köszönhetően szebbé tehetik környezetüket, és az itt élők hétköznapjait. Örömmel fogadták a Szent Márton Légió megkeresését is, hiszen így a gyerekek is sokat tanulhatnak pl. környezetükről. Megtanulják melyik zöldség, növény hogyan is terem, növekszik. Később így tudják majd a saját konyhakertjüket létrehozni. Felelősségét vállalnak értük, hiszen nekik kell gondozni, ápolni a növényeket. És közben persze együtt is dolgoznak. 

Szent Márton LégióDr. Rumi Kriszta a Szent Márton Légió tagja elmondta: már régóta terveztek jótékonysági akciót és a Szent Márton Év ennek jó apropót is adott, ahogy a névválasztáshoz is. Remélik, hogy a jövőben egyre többen csatlakoznak majd a légióhoz és segítenek másoknak. A fizikai segítség mellett lelki támogatást is szeretnének adni az akciók során. Így pl. a gyermekotthonban nem csak konyhakertet hoztak létre, hanem rajzoltak a gyerekekkel, beszélgettek velük. A Légió tervei között szerepel, hogy a kórházban mesét olvasnak majd a bent fekvő gyerekeknek, de tartanak Biblia felolvasást is.

 

 

https://www.youtube.com/embed/FFJmxuhW7Ss