Szent Márton vonat


Szent Márton vonatKigördült az állomásról a Szent Márton Jubileumi Év tiszteletére különleges fóliával borított mozdony. Mostantól többször is láthatjuk – például – Budapest-Szombathely között közlekedni. 


Szent Márton vonatA szombathelyi vasútállomás egyik üzemcsarnokában álltak munkába a Loc & More Kft. munkatársai, hogy két nap alatt felhelyezzék a kb. 20 méter hosszú, 3 méter magas különleges fóliát. A tervezéstől a gyártásig és a felhelyezésig persze hosszabb idő telik el és millió apró dologra kell odafigyelni, árulta el a martinus.hu-nak Szauer Mátyás, a cég egyik tulajdonosa. A fólia bírja a kemény téli hideget és a nyári forróságot, így 5 évig állja az időjárás kihívásait: nem foszlik és a színeket is tartja.

A grafikában Szent Márton életének egyik legismertebb jelenetét, a köpenymegosztást álmodta meg Gerencsér Tamás, tervező. A kép folytatása már az álomjelenetet és Krisztus arcát tükrözi vissza. Feltűnik még a Székesegyház illetve a város és az egyházmegye, jubileumi évre készített logója is.

Szent Márton vonatA MÁV-START szerelvénye a tervek szerint főként a Szombathely-Budapest Intercity járatokat húzza majd, de a forgalmi igényekhez igazodva más útvonalakon is feltűnik majd.  És ez a mozdony húzza majd azon szerelvények egyikét amelyeket Csíksomlyóra viszik majd a zarándokokat a búcsúra.

Dr. Veres András megyéspüspök áldotta meg a mozdonyt az április 28-án tartott ünnepségen. 

Képeink a fóliázás során készültek a MÁV csarnokában illetve az avatón.