Szent Márton az életünkben - KÉSZ előadás Körmenden


8A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) körmendi csoportja a 2016. évi programsorozatát egy, a Szent Márton Jubileumi Évhez kapcsolódó előadással nyitotta meg február 16-án.


2A rendezvény bibliai gondolatokkal és közös énekléssel kezdődött, ezt követően Aigner Géza répcelaki plébános kalauzolta a jelenlévőket a „Via Sancti Martini” útvonalon, kiemelve a legfőbb, legnevezetesebb városokat. (köztük magyarországi viszonylatban: Szombathely, Pannonhalma, Kercaszomor, Ják, Pusztacsatár stb)

Az előadó Savaria szülöttének életét diavetítésben ismertette, melynek keretében a résztvevők láthatták Szent Márton jótetteit és a kiemelkedő eseményeket megörökítő festményeket, üvegablakokat, freskókat, szobrokat és egyéb műalkotásokat. A lelkipásztor korabeli megmosolyogtató legendákkal tette vidámabbá, színesebbé beszédét. Aigner Géza atya hangsúlyozta: Nem csak Szent Mártonnak, hanem mindenkinek van, kell, hogy legyen egy „köpenye”: valami, amit megoszthat másokkal, legyen az jó szó, vigasz vagy éppen étel. Ez a köpeny szimbólum, szeretetünk szimbóluma: érjen el azokhoz, akiknek szükségük van rá, és ne akadjon el útközben!

„Tartsuk szem előtt a jézusi mondást: amit a legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek; és soha ne feledjük, hogy a legcsekélyebb jótettnek is sorsfordító értéke van!” – buzdított a plébános.