Mindenkinek legyen egy köpenye! - Jótékonysági akcó Szombathelyen


Mindenkinek legyen egy köpenye„Mindenkinek legyen egy köpenye” címmel karitatív mozgalmat indítottak Szombathelyen. Dr. Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke és dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere jelenlétében indult az akció. A cél a fiatal korosztály megnyerése a jószolgálat számára. 


Mindenkinek legyen egy köpenyeSzent Márton életének egyik legismertebb epizódja, amikor amiens város kapujában egy hideg téli napon megosztotta köpenyét egy koldussal. Ez a tette a felebaráti szeretet, a szolidaritás, a másik emberre figyelés példájává tette nem csak a középkorban, hanem napjainkban is. A segítés szellemiségét szeretné Szombathely Önkormányzata a fiatalokban jobban tudatosítani, hogy ez az ő életük részévé váljon, hangzott el a Mindenkinek legyen egy köpenye! karitatív mozgalom indulásakor. A középiskolásokat célozzák meg a programmal, szeretnék ha számukra nem teher lenne az önként vállalt segítség, hanem öröm. Megtapasztalják a segítés örömét. Nekik lesz lehetőségük segíteni pl. idős embereken. Az önkormányzat különböző szervezetei folyamatosan kapcsolatban vannak rászorulókkal, segítségre szoruló emberekkel. Őket kereshetik majd fel a diákok és nyújthatnak támogatást számukra úgy és abban a formában, ahogy arra az embereknek, családoknak szükségük van.

Mindnyájunknak van mit megosztania a másikkal, mindnyájunknak van amit csak mi adhatunk a másiknak, mondta Veres András. Lehet, hogy nem hatalmas értéket osztunk meg az emberekkel, hanem csak egy mosolyt, de az is fontos, mondta a megyéspüspök, aki kiemelte: korunk önzősége sok probléma forrása. Mások javát kell keresnünk és akkor mindannyian gazdagodhatunk. 

A jelmondattal kapcsolatban a szombathelyi  Művészeti Szakközépiskola diákjai plakátokat is készítettek.