Szent Mártont ábrázoló festmény átadására került sor Kemenesmihályfán


Szent Mártonról készült festményt adtak át2015. november 28-án 18.00 órakor került sor Kemenesmihályfán a római katolikus templomban ünnepi szentmisére és egy Szent Mártont ábrázoló festmény átadásra.


Szent Mártonról készült festményt adtak átA község ezen eseménnyel igyekezett bekapcsolódni a Szent Márton Év programjaiba, illetve emlékezni a Nagy Háború centenáriumán, és a második világháború befejezésének 70. évfordulóján áldozatairól, hőseiről.

 Szentmisét Kirner Zoltán plébános mutatta be, és Voelkelné Kovács Márta lelkészasszony vezetésével az evangélikus hívek is eljöttek ezen alkalomra.

 A festmény Sipos Csaba helyi festőművész alkotása, Szent Mártont ábrázolja. A 2016-os jubileumi év ihlette a kép címét: "felemelő szeretet".

 A zsúfolásig megtelt templomban a festmény átadásán ünnepi beszédet mondott Ágh Péter, országgyűlési képviselő, majd az egyházak jelenlévő képviselői megáldották a képet.

A szentmise és festményátadás után került sor az egykori evangélikus parókián "hadisírgondozó értekezletre" és ünnepi vacsorára.

 Szent Mártonról készült festményt adtak átEzen esti alkalmon Majthényi Lászlótól a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte Fülöp Andrást, aki a "Magyar Hadisírgondozásért Cím bronz fokozatát" vehette át 2015. november 24-én a Honvédelmi Minisztériumba Kun Szabó István vezérőrnagytól, társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkártól.

Szerző: Horváth Viktor-Fotó: Rónai András