Elindult a Szent Márton ládája! jótékonysági akció


Szent Márton ládája!December 3-án Zalaegerszegen és Szombathelyen is sajtótájékoztatóval egybekötve indította útjára dr. Veres András megyéspüspök és Berta László, a Zalaco Sütőipari Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója a Szent Márton ládája! jótékonysági akciót. A Zalaco 7 szombathelyi és 7 zalaegerszegi boltjában lehet a rászorulók részére péktermékeket vásárolni és azokat a ládába elhelyezni. 


Szent Márton ládája!A jótékonysági akció kapcsolódik Szent Márton, a Szombathelyi Egyházmegye védőszentje születésének 1700. évfordulójára rendezett ünnephez. Dr. Veres András, megyéspüspök a sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitón Zalaegerszegen kiemelte: Szent Márton ünnepe emlékeztet mindenkit a másik ember felé odaforduló, másokat felemelő szeretetre, annak gyakorlására. Ezt szeretné az egyházmegye ezzel az akcióval megvalósítani.  Aki szeretne jót tenni embertársaival, azoknak ez is egy járható út. Remélem minél többen átélik az adakozás örömét és rajtuk keresztül a nélkülözők is megtapasztalják a szeretetet, mondta Veres András.

A Zalaco Sütőipari Zrt., a térség egyik legnagyobb sütőipari vállalata. Egyedüliként csatlakozott a cég a Szombathelyi Egyházmegye felhívásához. A tulajdonos, Berta László, pannonhalmi bencés öregdiákként ismeri Szent Márton szellemiségét, ezért is vállalta a részvételt az akcióban. Mint mondta: mintegy 50 ezer ember vásárol a vállalat boltjaiban, így sok emberhez eltudnak jutni. 

Zalaegerszeg fontosnak tartotta, hogy támogassa az akciót, mondta Balaicz Zoltán, a város polgármestere. Beszédében kiemelte: azzal, hogy a térség egyik legjelentősebb sütőipari vállalatával fogott össze az egyházmegye nagyon sok egerszegi és zala megyei polgárnak tudják az ünnepeket szebbé tenni.

 Az akció adventben indul, és folytatódik 2016-ban is. A résztvevő üzletek listája megtalálható a szombathelyi egyházmegye honlapján, de az üzletekben kihelyezett matricák és plakátok is segítik a vásárolókat a tájékozódásban.

Az akcióban résztvevő üzletek: 

Szombathely, Fő tér 16. – Szombathely, Király u. 1. – Szombathely, Szűrcsapó u. 23. – Szombathely, Thököly u. 33. – Szombathely, Vásárcsarnok  – Szombathely, Fő tér 3-5.- Szombathely, Szelestey u 62. 

Zalaegerszeg, Berzsenyi u. 12. – Zalaegerszeg, Kazinczy tér 9. – Zalaegerszeg, Piac tér 6. – Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6.  – Zalaegerszeg, Bíró M. u. 37. – Zalaegerszeg, Kossuth u. 32. – Zalaegerszeg, Dél Hercegnője, Kossuth u 61.

https://www.youtube.com/embed/0xhSohOYrAs