Szent Márton foglalkoztató füzet bemutatása


Szent Márton foglalkoztató füzetA szombathelyi Brenner-iskolában mutatták be – a sajtó nyilvánossága előtt is – a Jubileumi Évre megjelent Szent Márton foglalkoztató füzetet. 


Szent Márton foglalkoztató füzet bemutatásaA szerző, dr. Wächterné Lakatos Ágnes és Aigner Géza répcelaki plébános a Brenner-iskola 5.n. osztályának hittanóráján mutatták be a foglalkoztató füzetet. Hiánypótló a füzet ami jól segítheti a hitoktatók munkáját, emelte ki Géza atya. Mindig gond, hogyan lehet a diákoknak játékosan, élményszerűen tanítani, ez a füzet ebben segít. Az egyházi év minden vasárnapjára és ünnepnapjaira nyújt játékos feladatokat, amelyeket bármikor elkészíthetnek a gyerekek. A Szentírásból kiindulva kapcsolatot teremt Szent Mártonnal élete, lelkisége. És mindezt úgy, hogy nem csak a beszélgetés marad egyetlen eszközként a hittanórán, hanem a gyerekek kreatívan közreműködhetnek.

Helyenként közös játékra (pl. társas), vagy éppen szentmisén való részvételre buzdít egy-egy kérdésfelvetéssel. Helyenként az egyszerűbb játékokat találnak benne a kisebbek: színezők, labirintus. Helyenként gondolkodtató feladatok vannak a nagyobbaknak. Térkép, ami újra és újra játékra hív oldalakon keresztül.


Szent Márton foglalkoztató füzet bemutatásaDr. Wächterné Lakatos Ágnessel néhány feladatot oldottak meg a diákok. Egy szójáték kitöltése után be is öltöztek hittanulónak, remetének, szerzetesnek, katonának, püspöknek, amilyen életszakaszokat megkülönböztethetünk Márton életében. Kiderült az is: a gyerekek jól ismerik Márton életét, a feltett kérdésekre jó válaszokat adtak. Látszott: élvezték a rendhagyó órát.

A kiadvány megrendelhető a Zalalövői Plébániától és megvásárolható kegytárgyboltokban.