Élő televíziós közvetítés a Szent Márton Ünnepről november 7-én

jubileumi-evi-logoA Bonum Tv és a Szombathelyi Egyházmegye együttműködésében november 7-én reggel 9 órától 17 óráig élő közvetítés látható a szombathelyi Szent Márton Ünnepről. Beszélgetések, filmek idézik fel a szent püspök életét, alakját, kultuszát mutatják be a Szombathelyi Egyházmegyét. 10 órától élő közvetítést láthatnak a szombathelyi Székesegyházból a Szent Márton napi ünnepi püspöki szentmiséről. Tartsanak velünk a képernyőkön illetve az interneten a Bonum Tv (www.bonumtv.hu)és a Szombathelyi Egyházmegye honlapján(www.martinus.hu). A közvetítés megtekintéséért klikk ide!
 



Műsor:
9.00 – Bejelentkezés a Székesegyház elől – Beszélgetés Horváth József pápai prelátussal és Wächterné Lakatos Ágnessel egy új foglalkoztatókönyvről

10.00 – Püspöki szentmise közvetítése a szombathelyi Székesegyházból.


12.00-Vita Martini-Szent Márton élete

13.30 – Szemtől szemben-Közönségtalálkozó dr. Veres András megyéspüspökkel
14.20-17.00 – Élő bejelentkezés a Castellum Teaházból-beszélgetések, beszámolók, filmek
– Többek között: beszélgetés Spányi Antal, székesfehérvári megyéspüspökkel és dr. Veres András, szombathelyi megyéspüspökkel, az MKPK elnökével.

Aigner Géza répcelaki plébánossal Szent Márton kultuszáról beszélgetünk. Schauermann János, a szombathelyi Szent Márton-templom plébánosa a Szent Márton-templomról és annak felújításáról beszél. Steindl Rezső Szent Mártonos bélyegeket mutat be, Hamza István a Szent Márton Zarándokúton szerzett élményeit osztja meg a nézőkkel. Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász vezetője és Szalai István, a szervezet munkatársa mutatja be a karitász, Szent Márton szellemében végzett munkáját. Dr. Horváth Sándor néprajzkutató Szent Mártonhoz köthető néphagyományokat elevenít fel. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere a Szent Márton Terv részleteit osztja meg a nézőkkel. Maurer Péter, a Martineum Felnőttképző Akadémia igazgatója a zarándokok fogadásáról, és a Szent Márton Jubileumi Év 2016-os programjait ismerteti.