Szent Márton nyomában Zalaegerszegen - Teltház a Szent Márton Akadémia első előadásán - videóval


Szent Márton Akadémia ZalaegerszegenElindult a Szent Márton Akadémia Zalaegerszegen is. Horváth József atya előadásában a szent életének történetét ismertette a hallgatósággal. Ezúttal a száraz tények mellé jó adag lelki útravalót is kaptak a résztvevők. 


Szent Márton Akadémia ZalaegerszegenMert a tavaly ősszel Szombathelyen indult Szent Márton Akadémia célja éppen ez: a száraz tények mellett vagy éppen helyett megmutassa a szent igazi oldalát, azt, amely életének valódi lényegét adta: a Krisztus felé forduló, őt követő magatartását, lelkületét. Hiszen a szent élete nem csupán könyvlapokra kívánkozó történet egy szolidáris emberről, hanem napjainkban is élhető példa a valódi Krisztus-követésre.

Horváth József pápai prelátus a Szent Márton Akadémia első zalaegerszegi előadásán a savariai születésű szent életrajzát vázolta a hallgatóknak. születésétől egészen a haláláig. Hol járt, kivel találkozott, hol történtek életének ismert vagy kevésbé ismert, de legalább annyira fontos eseményei? Hogyan változott az évek, évtizedek alatt? Hogyan vált egy római katona fiából az egyház egyik példaképévé? Ült-e lovon amikor megosztotta köpenyét a koldussal? Hogyan választották püspöknek? Mit tanulhatunk Tőle, miért aktuális az ő élete és példája a mai kor keresztényeinek? Többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ a résztvevők miközben számos illusztráció tette érdekesebbé az előadást. Ezekből kiderült az is: Szent Márton nagy utat tett meg hite elmélyítése, megvallása és továbbadása érdekében. 

Szent Márton Akadémia ZalaegerszegenA Szent Márton Akadémia második előadására november 17-én kerül sor Zalaegerszegen. Schauermann János atya Szent Márton lelkiségéről beszél a hallgatóságnak. Várunk mindenkit szeretettel a 18.30-kor kezdőd előadásra a Mindszenty-iskolába.